This course describes the different families of sensors (i) physical (temperature, pressure, speed, etc.) (ii) chemical (gaseous, liquid, dissolved compounds), and (iii) biological (biomolecules, enzymes, antibodies, etc.) and the different transduction modes (optical, electrical, mechanical, etc.) that are associated.
2 credits
A la fin de l’unité pédagogique, l’élève sera capable de : | Niveau de taxonomie | Priorité |
---|---|---|
Acquire basic knowledge in chemistry and materials science for sensing technologies | 1. Connaître | Essentiel |
Fabrication and characterization methods of sensors | 2. Comprendre | Essentiel |
Application fields of sensors | 1. Connaître | Essentiel |
Part de l'évaluation individuelle | Part de l'évaluation collective | ||||
---|---|---|---|---|---|
Examen sur table : | 100 | % | Livrable(s) de projet : | % | |
Examen oral individuel : | % | Exposé collectif : | % | ||
Exposé individuel : | % | Exercice pratique collectif : | % | ||
Exercice pratique individuel : | % | Rapport collectif : | % | ||
Rapport individuel : | % | ||||
Autre(s) : % |
Type d’activité pédagogique : | Contenu, séquencement et organisation |
---|---|
Magistral course | 1. Physical sensors (30%) 2. Biological sensors (20%) 3. Chemical sensors (50%) |